ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Μπορώ να κάνω επέμβαση διαθλαστικής χειρουργικής;

Θα αναφέρουμε τα βασικά κριτήρια που μπορεί κανείς να κάνει Laser για την μυωπία του και τον αστιγματισμό του, χονδρικά:

  • Θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών με 2 χρόνια τουλάχιστον σταθερή μυωπία. Στην υπερμετρωπία άνω των 15 ετών.
  • Θα πρέπει τα μάτια του να μην είναι τραυματισμένα και να μην έχει ουλή ο κερατοειδής.
  • Αν είναι γυναίκα, θα πρέπει να μην είναι έγκυος και να μην θηλάζει.
  • Οι χρήστες φακών επαφής θα πρέπει να μην τους φορούν για ένα μήνα πριν την επέμβαση, ούτως ώστε η εξέταση που θα ακολουθήσει να βρει το μάτι σωστό, δίχως πιέσεις για να επιτευχθούν ακριβής μετρήσεις.
  • Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει ο ακριβής προεπεμβατικός έλεγχος, ο οποίος θα πρέπει πάντοτε να γίνεται από ειδικό και έμπειρο στην διαθλαστική χειρουργική οφθαλμοχειρουργό, πιστοποιημένο από την παγκόσμια οργάνωση διαθλαστικής χειρουργικής, ώστε αφενός να αποφεύγονται οι διεγχειρητικές επιπλοκές και αφετέρου να αντιμετωπίζονται έγκαιρα οι πιθανές μετεγχειρητικές επιπλοκές.

Ποιος μπορεί να κάνει επέμβαση διαθλαστικής;

Καταρχήν κάνοντας τις προεπεμβατικές εξετάσεις, ένα ποσοστό μεταξύ 4-5% αποκλείεται του Laser, καθώς είτε είναι λεπτός ο κερατοειδής, είτε πάσχει από κερατόκωνο, είτε υπάρχουν ουλές ή δυστροφία κερατοειδούς.

Επίσης αποκλείονται του Laser όσοι έχουν προβλήματα του ανοσοποιητικού, διότι δεν είναι σωστή η δομή του κερατοειδούς, όπως ρευματοειδή αρθρίτιδα, ευρυθηματώδης λύκος, Aids κτλ., και σπάνια κάποια φάρμακα που ξηραίνουν τον κερατοειδή, όπως φάρμακα ακμής ή καρδιακά φάρμακα.

Βέβαια, οι πάσχοντες από κερατόκωνο μπορούν και αυτοί να κάνουν Laser κάνοντας πρώτα μια μέθοδο εμπλουτισμού των πολλαπλών ινών.

Διαθλαστικές Επεμβάσεις με μέθοδο Femtosecond Laser

Πατήστε εδώ για ενημερωθείτε για την μέθοδο Femtosecond Laser.

Επικοινωνία

Τα πεδία που χαρακτηρίζονται με * είναι υποχρεωτικά

hCaptcha